Granitskivor

En äkta natursten har en charm som alltid har varit tidlöst.

De är huggna ur riktiga granitblock och har använts så länge som människor har bott i hus.

Granitskivor inomhus är både vackert och hållbart.

Bänkskivor av natursten i köket, badrumsinredning och fönsterbänkar gör ditt hem vacker och funktionellt!

Natursten är ett variationsrikt material. Egenskaper som kulör, textur, mönster, ådring, molnighet och flammighet kan variera, även om stenen kommer från samma brott. I polerade och i viss finslipade ytor kan det förekomma millimeterstora gropar. Detta är en del av naturstenens karaktär och är inget fel. Storleken på natursten beror bl. a på kornstorleken, men varierar också från stensort till stensort.

Även mängden varierar.
Vid flammad/borstad yta varierar strukturen i ytan med kornstorleken. Även andra stentyper, t.ex. Carrara marmor, kan ha millimeterstora gropar i ytan. Hos en del naturstensorter, främst de grovkorniga, förekommer även synliga korngränser som en naturlig företeelse.
 Naturstens vissa mineraler i vissa stensorter “tar inte” poleringen och ger avvikande reflex. Detta accepteras upp till 1 cm2 yta. Tjockleken på materialet kan variera med +/- 2 mm, d.v.s. en skiva med tjocklek 30 mm kan alltså levereras med 28 till 32 mm tjocklek.
Det är viktigt att du som kund tar reda på den tilltänkta naturstensortens egenskaper i dessa avseenden.

Sortering efter utseende har aldrig med tekniska egenskaper att göra hos natursten.

Det estetiska variationsmönstret är mycket olika från stensort och det är viktigt att ta reda på hur den faktisk ser ut i verkligheten.

En tryckt eller elektronisk bild ger oftast inte helt rättvisa åt naturstenens utseende.

Därför är det viktigt att studera stenprover innan noggrant och även se hur sten ytan ser ut i olika ljusvinklar.

Vid större osäkerhet rekommenderar vi att besöka vår utställning för att se hur råskivorna ser ut i sin helhet. Bänkskivor ligger ofta horisontellt och om de då träffas av släpljus från t.ex. fönster kan små matta partier och millimeterstora gropar synas, framförallt gäller detta grovkorniga material. Detta är naturstens naturliga karaktär och utgör inget fel. De påverkar inte heller stenens funktion.

Natursten är en mycket miljövänlig produkt, både att tillverka och att använda.

Den innehåller inga konstgjorda kemikalier eller annat farligt som du riskerar få in i ditt nygräddade bröd.

Natursten är också ett av de mest beständiga material som finns i ditt hem.

Bänkskivor i natursten är lättskötta.

För det dagliga underhållet räcker det normalt med ljummet vatten och en trasa för att få stenen ren, de flesta vanliga rengöringsmedel för kök fungerar också bra på bänkskivor, men läs noga på innehållsförteckningen, vissa medel är inte lämpade för användning på natursten.

Natursten av god kvalitet är ett material som
är lättskött och håller sig vackert i generationer. Vi garanterar att vi arbetar endast med kvalitets sten det vill säga klass 1 sten från Italien. I vår produktion sker all tillverkning efter noggrant kontrollerade och bekräftade skisser med exakta urtag för disk hoar, spishällar mm. Alla våra order är unika, vi tillverkar bänkskivan exakt så som kunden vill ha så den passar perfekt för just det köket!